Iuliia Rokina & Vera Golubeva (RUS): Drop of Water

Iuliia Rokina & Vera Golubeva. Drop of Water. 2018. Iin kunnantalo. Kuva: Jaani Föhr

Drop of Water on tämänvuotisen Art Ii Biennaalen ainoa pysyvä teos. Teos koostuu n. 120 sinertävästä  lasielementistä, jotka heijastavat valoa, veden olemusta imitoiden. Vesi on maapallomme yleisin elementti mutta samalla niukka ja himoittu. Se on mystinen ja sisältää parantavia voimia.  Drop of Water käsittelee kaikkia näitä ulottuvuuksia. Se rakennetaan Nätteporin rantaan ja hankitaan osaksi Iin julkisen taiteen kokoelmaa.

Iuliia Rokina on lasitaiteilija, joka tutkii ihmisen suhdetta luontoon, kaupunkikeskittymiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön. Hänen mieluisin työmenetelmänsä on monikerroksisen lasin taivutus: sillä hän saa väriin syvyyttä ja luo työhön sisällön ja muodon tasapainoa. Iuliia Rokina sai taiteen kandidaatin ja maisterin tutkintonsa lasitaiteen osastolta valtion taideakatemiasta. Hän on osallistunut kansainvälisiin ryhmänäyttelyihin ja symposiumeihin ja pitänyt myös yksityisnäyttelyitä sekä Venäjällä että Euroopassa. Rokina on pitänyt GRG design studiota vuodesta 2013.

Taiteilija Vera Golubeva yhdistelee taitavasti klassisia lasintyöstötekniikoita moderniin kuvanveistoon ja graafiseen taiteeseen. Hänen taiteellisen tutkimustyönsä pääkohde on taiteen suhde sosiaaliseen, urbaaniin ja luonnolliseen ympäristöön. Hänen töitään on ollut esillä kansainvälisesti sekä ryhmä- että yksityisnäyttelyissä, ja niitä on hankittu sekä yksityisiin että museoiden kokoelmiin. Golubeva on valmistunut Pietarin taideakatemiasta ja työskentelee nykyisin yhteistyössä GRG design studion kanssa.