Kristaps Gulbis
Cacheart. Is this one real?
Tutustu myös
Vladimir Durnev
Vladimir Durnev loi Iihin ympäristötaideteoksen, joka on omistettu komilaiseen mytologiaan kuuluvalle kertomukselle kosmogonisesta suosta. Maailman syntyä kuvaavan tarinan mukaan sammakkoveljekset Jen ja Omel asuivat suolla. Hyttysiä paetessaan veljekset päättivät nousta korkeammalle kukkulan päälle, mutta tämän seurauksena he kaatuivat, katkoivat luunsa ja muuttuivat ihmisiksi. Samalla Jen loi auringon ja kaikki hyvät asiat, kun taas Omel kuun ja kaikki pahat asiat.
Zilvinas Landzbergas
Teoksellaan Minun siskoni Zilvinas Landzbergas pyrkii muokkaamaan paikan, joka voisi kertoa samanaikaisesti niin hetkellisen kuin myös päättymättömän tarinan menneestä. Ihmiset unohtavat asioita, mutta puut muistavat ne ja kantavat muistoja mukanaan.
Birgitta Linhart
Birgitta Linhart on kulkenut Iin historiaan kuuluvan 1500-luvun lopulle sijoittuvan hirvittävän kertomuksen jäljillä, joka kertoo Matias-nimisen kappalaisen kuolemasta. Teos syntyi kuitenkin myös toisenlaisen tarinan pohjalta. Painauma kivessä on osa sarjaa ''Tapaamispaikkoja'', joka luo tähtiportteja ihmisten ja luonnon välille. Tähtiportit ovat läpikulkupaikkoja luontoon ja sen taianomaisten voimien keskelle.
Jaakko Pernu
Jaakko Pernu on työstänyt luonnonmateriaaleja töissään jo vuodesta 1988. Taiteilijan teokset kertovat tarinaa ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta. Teoksen ET lähtökohtana on taiteilijan siinä käyttämä materiaali. Työn runko on työstetty lehtikuusesta, jonka hän sai ystävältään useita vuosia sitten. Kyseinen ystävä, jota kutsuttiin lähipiirissä nimellä ET, kuitenkin menehtyi jo samana vuonna. Pernu halusi nimetä työn hänen muistokseen.
Margrethe Pettersen
Margrethe Pettersenin teoksissa yhdistyy usein kasvitieteellinen, historiallinen ja mytologinen lähestymistapa. Hän työskentee yleensä kasvien tai kasvustojen tarinoiden kanssa ja suhteuttaa työn kyseiseen paikkaan, alueeseen tai sen henkilöihin. Kasveista muodostuva sana ’agálašvuodajurdda’ on saamea ja tarkoittaa ajatusta ikuisuudesta. Teoksessa on käytetty ainoastaan hyötykasveja, kuten marjapensaita ja yrttejä, ja taiteilija toivoo ihmisten hyödyntävän niiden satoa.
Timo Toots
Viron nykytaiteen kentän rohkea ja kriittinen tulkitsija Timo Toots rakensi Iihin valvonta-aseman muurahaisille. Installaatio on yliampuva versio luontokamerasta: mikrofonit, sensorit ja kamera seuraavat pientä muurahaisyhteisöä. Työ esittää mihin yhteiskuntamme on menossa lukemattomien valvontajärjestelmien kontrolloidessa elämäämme. Nappia painamalla katsojasta tulee henkilökohtaisen valvonta-asemansa agentti.
Antti Ylönen
Antti Ylönen on iiläinen kuvanveistäjä ja yksi Taidekeskus KulttuuriKauppilan perustajajäsenistä. Teoksen lähtökohtana on ajatus aurinkokellosta. Materiaalina ollut palanut hirsi kytkee sen historiallisesti KulttuuriKauppilan syntyyn. Hirret ovat taidekeskuksen paikalla sijainneen vanhan koulun seinähirsiä, jotka teoksessa ovat palanneet uuteen aikaan ja uuteen tehtävään.