Teos perustuu ajatukseen, ”kumpi oli ensin, muna vai kana”. Kalevalan mukaan aikojen alussa oli vain vettä ja ilmaa, eikä maailma vielä ollut muodostunut. Ainoa olento oli Ilmatar, joka kellui varhaisessa meressä. Maailman ensimmäinen lintu teki pesän Ilmattaren polvelle ja muni seitsemän munaa, joista maailma rakennettiin. Muotona muna on kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen.
Teoksen materiaalina käytetty savi kuljettaa mukanaan ihmiskunnan historiaa. Savi on kasautunut muinaiseen merenpohjaan, mikä on nähtävissä maankohoumissa. Näissä kerroksissa voidaan nähdä jääkauden jälkeisen jakson eri vaiheet. Teoksen rakentaminen näyttää yhden tavan yhdistää ihminen luontoon. Keramiikka on yksi varhaisimpia ihmisten kehittämiä käsityötaitoja. Tapa, miten teos poltetaan, yhdistää meidät myös ihmiskunnan alkuun.
Veistos toteutettiin monumentaalikeramiikan tekniikalla. Veistoksen valmistuminen dokumentoitiin myös itsenäisenä teoksena toimivaksi timelapse-videoksi. Syysmyrskyt hajottivat veistoksen. Video tuo esille ajan käsitteen ja toimii veistoksen kontrastina: fyysinen materiaali kontrastina aineettomuudelle, ikiaikainen tekotapa kontrastina modernille teknologialle, paikkaan sidottu kontrastina yhtä aikaa ei missään ja kaikkialla olemiselle.