Avoin haku sisällöntuottajalle

Art Ii Biennaali 2020 hakee tekijää vastaamaan tapahtuman taideteosten dokumentoinnista.

Tehtävä

Jokaisesta biennaalin osallistuvien taiteilijoiden projektista ja niiden lopputuloksista (8kpl) tulee toteuttaa videomuotoiset koosteet. Lisäksi toivotaan valokuvia valmiista teoksista ja prosessien eri vaiheista.
Videoiden ja valokuvien tuotantomuoto ja tyyli on vapaa. Tekijää rohkaistaan pohtimaan tapahtuman teemaa omasta näkökulmastaan sekä luomaan vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa taidetapahtuman dokumentointi. Vaatimuksena on, että videoista tulee ilmetä jollain tapaa projektikohtaiset perustiedot.

Työ sijoittuu touko-kesäkuulle 2020 sekä biennaaliviikolle 10.14.6.2020. Tekijän on oltava paikalla Iissä tarvittaessa.

Kokonaisuudesta maksetaan palkkiota yhteensä 2500€ (sis. alv). Tekijää pyydetään laskuttamaan summa.

Haku on auki pe 24.4. klo 16 saakka. Lue lisää ja hae täyttämällä lomake osoitteessa www.artii.fi/avoin-haku-sisallontuottajalle

Art Ii Biennaali esittelee kansainvälistä nykytaidetta Iissä. Biennaali nostaa esille ajankohtaisia aiheita, osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun taiteen keinoin sekä yhdistää rohkeasti kulttuuriperinnön vaalimisen ja nykytaiteen ilmiöt. Lisäksi keskeistä on paikallisen yhteisön ja kansainvälisten taidealan ammattilaisten kohtaamisten mahdollistaminen yhteisöllisen toiminnan kautta. Yksi koko tapahtuman keskeisistä arvoista on kestävä kehitys niin ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti kuin kulttuurisestikin.

Vuoden 2020 Art Ii Biennaalin teema on maa. Maa tarkoittaa palloa, jolla kuljemme. Se tarkoittaa myös maata, jossa asumme. Samaan aikaan se merkitsee maata, jossa kasvaa viljamme ja josta nousevat kalliomme. Maailma tarkoittaa sananmukaisesti maata ja ilmaa, joka muodostaa elinympäristömme. Art Ii Biennaalin käsitteellisenä teemana ”Maan tieto” pitää sisällään kaikki nämä ulottuvuudet ja kiinnittää erityisesti huomiota siihen hiljaiseen viisauteen, jota luonnossa on.

Maan tietoa on kaikki se hiljainen ja piilevä tieto, jota luonnossa ja ympäristössä on, ja jota emme ehkä enää osaa kuunnella. Biennaalin teosten ja ohjelman kautta pyrimme saavuttamaan uudelleen yhteyden maahan ja maan kautta luontoon. Biennaalin teokset tutkivat kasvua, maatumista, kiviä, kallioita, maa-ainesta ja luonnon kiertokulkua kaikkinensa. Mitä voimme oppia maan toimintatavoista? Miten voimme solmia uudenlaisen yhteyden ihmisen ja luonnon välille? Miten voimme kääntää vuosisataisen riiston ja hyväksikäytön kierteen vuorovaikutukseksi ja arvonannoksi?

Tutustu myös