Kooste Art Ii Biennaalista 2020

Seitsemäs Art Ii Biennaali toi Iihin 13 taiteilijaa ja 10 teosta 10.6.–14.6.2020. Tutki ja koe Art Ii Biennaalin 2020 tarjontaa!
Karoliina Niemelä & Pirjo Lempeä: Alku

 

Art Ii Biennaali on tuonut kymmeniä kansainvälisiä taiteilijoita Iihin jo vuodesta 2008. Biennaali nostaa esille ajankohtaisia aiheita, osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun taiteen keinoin sekä yhdistää rohkeasti kulttuuriperinnön vaalimisen ja nykytaiteen ilmiöt. Keskeistä on paikallisen yhteisön ja kansainvälisten taidealan ammattilaisten kohtaamisten mahdollistaminen. Nykytilanteen vuoksi Art Ii Biennaaliin kutsuttiin tänä vuonna ainoastaan Suomessa työskenteleviä taiteilijoita.

Ii on historiallinen kaupankäynnin ja maatalouden keskus, joka nykyään tunnetaan erityisesti kunnianhimoisista ilmastotavoitteistaan. Yhteisöllisten prosessien ja paikallisuuden kautta vuoden 2020 biennaali käsitteli ajankohtaisia teemoja kuten ilmastonmuutosta, ekologiaa, jätteettömyyttä ja päästöttömyyttä. Teeman Maan tieto kautta pyrimme kiinnittämään huomiota siihen hiljaiseen ja piilevään viisauteen, jota luonnossa ja ympäristössä on, ja jota emme ehkä enää osaa kuunnella.

’Art Ii Biennaali 2020 nousi esiin ennen kaikkea siksi, että se järjestettiin. Tarkoitan sitä, että globaalin koronapandemian aikaan ja kotoapoistumiskieltojen ollessa voimassa suuressa osassa maailmaa, biennaali toimi harvinaisena jatkuvuuden symbolina kulttuurialalla. Tämän lisäksi biennaalin teema ”Maan tieto”, joka viittaa sekä planeettamme että sen pienimmän rakenneosan – eli maa-aineksen itsensä – reflektointiin, tarjosi mahdollisuuden arvostaa riippuvaisuuttamme ja alkuperäämme luonnosta itsestään. Aihe ei olisi voinut olla ajankohtaisempi, kun ottaa huomioon, miten koronatilanne oli jo tätä reflektointia meiltä vaatinut.’’ –Mike Watson

Kaiken kaikkiaan 13 taiteilijaa kutsuttiin tutkimaan kasvua, maatumista, kiviä, kallioita, maa-ainesta ja luonnon kiertokulkua kaikkinensa. Avoimen haun kautta valittiin mukaan kahdeksan projektia, joiden lisäksi Art Ii Biennaalissa julkistettiin Iin kunnan uusin julkisen taiteen hankinta, Paula Suomisen mosaiikkiteos Kummalliset Kukat, sekä nähtiin Iin Taidekoulun yhteisötaideteos Maan Tarinat.

Kooste Art Ii Biennaalista 2020 esittelee niin teosten dokumentaatiota, kuin aikaisemmin julkistamatonta materiaalia, kuten kuraattoreiden ja vieraiden kirjoituksia. Tutki ja koe Art Ii Biennaalin 2020 tarjontaa ja kaikkea maalta oppimaamme.

Lue lisää

 

Tutustu myös