Iin taidekoulu: Maan Tarinat

Su 14 Kesäkuuta

Iin taidekoulu on yhteistyössä Taidekeskus KulttuuriKauppilan kanssa työstänyt tänä keväänä yhteisöllistä taideprojektia aiheenaan Maan Tarinat.

Maan Tarinoissa taidekoululaiset keräävät iiläisten tarinoita maasta ja paikoista, jotka rakentuvat lopulta yhdeksi elämykselliseksi tarinaksi dokumenttityylisessä videoteoksessa. 

Osana projektia rakennetaan KulttuuriKauppilan kupeen myös maanläheinen kota, jossa taidekoululaisten tarinat kerrotaan ja kuvataan tulistelun lomassa. Maan Tarinoiden kodalla voit käydä omalla ajallasi elämässä ja kokemassa tätä Iin Taidekoulun osallistavaa yhteisötaideteosta.

Iin Taidekoulun videopäiväkirja Maan Tarinat projektista on nähtävillä KulttuuriKauppilan taideluokassa.

Maan Tarinat -projekti koottiin etäopetusaikana poikkeusoloissa Oppilaille ja heidän läheisilleen merkityksellisisistä paikoista. Oppilaat osallistuivat projektiin etänä videoin ja kuvallisin teoksin. Maan tarinoiden kota on yhteisötaideteos jossa tarinat elävät ja synnyttävät yhtä yhteistä Maan Tarinaa. Tarinaa, jota maamme kantaa.

Kota ja videopäiväkirja nähtävissä:
11.6.-14.6.2020
to-pe 11-17
la-su 11-15

TYÖPAJAT
Maan Tarinat -työpajassa tarkastellaan meille merkityksellisiä paikkoja ja niihin liittyviä tarinoita. Se on osallistava ja yhteisöllinen paja, johon voi osallistua joko kuuntelemalla, katsomalla tai kertomalla sanoin tai kuvin.

Työpaja on rentouttava ja virkistävä hetki kotatulen äärellä. Se on jakamisen tila. Se on tila, missä tarinat syntyvät, elävät ja tulevat kuulluiksi. Se on paikka, missä kerrottu tarina saa muodon siinä hetkessä ja liittyy osaksi yhteistä tarinaa ja kuvaa.

Työpajoissa pääsee näkemään, miten meissä elävät tarinat syntyvät taiteeksi ja osaksi yhtä yhteistä Maan Tarinaa. Tervetuloa mukaan.

Työpajat to 11.6. klo 12 ja 14 sekä la 13.6. klo 14. Työpajaan mahtuu kerallaan 10 henkilöä. Ilmoittautumiset keskiviikkoon 10.6. sähköpostitse osoitteeseen kulttuurikauppila@gmail.com. Mainitsethan viestissäsi mihin kolmesta työpajasta ilmoittaudut. Työpaja on osallistujille maksuton.