Pia Hentunen: Näkymättömät ötökät

To 11 Kesäkuuta

Näkymättömät ötökät on sarja Iin Lähde! -puistoon levittäytyviä veistoksia, jotka esittävät pohjoiselle tyypillisiä hyönteisiä.

Hyönteisillä on tärkeä rooli ekosysteemissä. Näkymättömät ötökät on sarja veistoksia, jotka esittävät pohjoiselle tyypillisiä hyönteisiä. Nämä hyönteiset ovat merkki terveestä luonnon monimuotoisuudesta Pohjois-Pohjanmaalla. Hyönteiset ovat usein ulkonäöltään hyvin vaatimattomia, ja teoksen kautta ne nostetaan näkyviin. Kierrätysmateriaaleista ja ympäristöystävällisistä raaka-aineista luodut teokset löytävät paikkansa Iin puista.

Pia Hentunen on kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Tyrnävällä. Hentunen on ottanut osaa lukuisiin alueellisiin, valtakunnallisiin ja kansainvälisiin näyttelyihin vuodesta 1996. Hentunen työskentelee laaja-alaisesti esimerkiksi katutaiteen, maalauksen, veistosten ja ympäristötaiteen parissa. Hentusen töitä on muun muassa valtion ja Oulun taidemuseon kokoelmissa. Ennen uraansa kuvataiteilijana Hentunen on opiskellut myös ympäristötiedettä Oulun yliopistossa, mikä toimi inspiraationa Art Ii Biennaalissa nähtävälle teokselle.

Näkymättömät ötökät tullaan näkemään Iissä osana kesän 2020 Art Ii Biennaalia.

Teos julkistetaan Art Ii Biennaalin avajaisten yhteydessä 11.6. Iin Suvantolan Lähde! -puistossa. Teos nähtävillä puistossa koko kesän!

Osoite: Suvantolantie 5, 91100 Ii. Pysäköinti Iin terveyskeskuksen parkkialueella.