Tiina Vehkaperä: Massamuisti

Su 14 Kesäkuuta

Massamuisti on ympäristötaideteos, joka kaivautuu Iin ympäristötaidepuiston maaperään. The artwork is open to public the entire summer from 13 July onwards!

Interaktiivinen teos kutsuu katsojan laskeutumaan maan tasolle, latamaan akkunsa sekä tyhjentämään ja täyttämään oman ‘’massamuistinsa’’. Teoksessa voi piiloutua maisemaan ja menettää ajantajun äiti maan syleilyssä. Saavumme tänne yksin ja niin myös poistumme. Teos heijastaa myös taiteilijan mottoa ‘’täytyy olla valmis kuolemaan, jotta voi olla aidosti valmis elämään’’.

Tiina Vehkaperä asuu ja työskentelee Oulun Kellossa. Hän on Oulun Taiteilijaseuran puheenjohtaja, jäsen Suomen Kuvanveistäjäliitossa, T.E.H.D.A.S.-kollektiiviss a, Suomen Valotaiteen seura FLASHissä ja Kulttuuriosuuskunta ILMEessä. Hän toimii kuvanveistäjänä laajentaen työskentelyään mm. yhteisötaiteen ja erilaisten ohjaustöiden piiriin. Viime vuosina Vehkaperä on laajentanut tuotantoaan myös valotaiteeseen ja performanssiin. Hän on yhdistellyt 3D-printtausta, led-valoja ja koodausta 1800 miljoonaa vuotta vanhoihin kiviin, 1700-luvun antiikkiin ja tämän päivän materiaaleihin aina muovileluista puutarhan löydöksiin. Hän tuo materiaaleja nykyajan ja -käsitteiden pariin ja puhuu ilmiöistä ja elementeistä, jotka näyttävät toistuvan elämässä ja jotka kenties pitävät meitä elossa. Vehkaperän taiteessa olennaista on olemisen ymmärtäminen, kommunikaation dynamiikka sekä ihmisyyden tarkkailu.

Teos rakentuu Iin ympäristötaidepuistoon, ja on nähtävillä 13.6. alkaen koko kesän!

Osoite: Pappilantie 16, 91100 Ii