Lehdistö

Lataa Art Ii Biennaalin tiedotteet, kuvat ja logot täältä.

Lehdistötiedotteet

 • Tiedote 21.3.2018 – Vapaa julkaistavaksi

  ART II BIENNAALI ESITTELEE KANSAINVÄLISTÄ NYKYTAIDETTA IISSÄ

  Art Ii Biennaalin (AIB) taiteilijat ja ohjelma on julkaistu! Vuoden 2018 Art Ii biennaali esittelee 13 teosta ja 19 taiteilijaa kesäkuun alussa pidettävän festivaalin ja sen ennakko-ohjelman aikana. Ensimmäinen lehdistötilaisuus pidetään ti 27.3. klo 14 Taidekeskus KulttuuriKauppilassa Iissä. Tervetuloa!

  AIB18 järjestetään Iissä 4.-10.6.2018 ja tapahtuman pääjuhlaa vietetään perjantaina 8.6. Viidennen vettä eri näkökulmista tutkivan Art Ii biennaalin kuraattorityöryhmään kuuluvat Anastasia Patsey (Pietarin Nonconformist Art -museon ja Pietarin taiteilijaresidenssiohjelman johtaja), Antti Tenetz (Taiteen edistämiskeskuksen biotaiteen läänintaiteilija) sekä Merja Briñón (AIB18:n taiteellinen johtaja). Art Ii biennaaliin valitut taiteilijat ja teokset ovat:

  Iuliia Rokina & Vera Golubeva (RU): Drop of Water
  Mari Keski-Korsu (FI): Beat to the Balance
  Laurel Jay Carpenter & Therese Longva (UK/NO): Thirst
  Meri Nikula & Kate Gane (FI/AU): Bottled Water Exports
  Pawel Kleszczewski & Kasia Zimnoch (PL): In The Beginning Was Water –Bradán Feasa
  Christelle Mas (FR/FI): X-rays (H2O)
  Andréa Stanislav, Dean Lozow & Angelina Davydova (US/US/RU): Reflect-Ii
  Pawel Janicki (PL): The Flux
  Pawel Janicki (PL): The Wodospad (Cascade)
  Jacek Zachodny (PL): The Drought (Desert Garden)
  Tina Mariane Krogh Madsen & Malte Steiner (DK/DE): Pintajännitys
  Tina Mariane Krogh Madsen & Malte Steiner (DK/DE): Iijoki-suhteet
  Maja Ingerslev (DK): States of Winter
  Raquel Sakristan (ES): Floating Structure

  Tutustu tarkemmin AIB-taiteilijoihin, teoksiin ja ohjelmaan osoitteessa www.artii.fi!

  Tulevat AIB-tapahtumat:

  Ensimmäinen lehdistötilaisuus pidetään ti 27.3. klo 14 Taidekeskus KulttuuriKauppilassa (Kauppilantie 15). Paikalla ovat WRO Art Centerin tuottajat Agnieszka Kubicka-Dzieduszycka & Dominika Kluszczyk, kuraattorit Anastasia Patsey & Merja Briñón sekä taiteilija Meri Nikula. Luvassa on maistiaisia AIB-performansseista ja screeningeistä.


  Maja Ingerslevin näyttely States of Winter Taidekeskus KulttuuriKauppilassa

  Avajaiset ja luento pe 23.3. klo 17-19. Näyttely avoinna 23.-29.3.

  Näyttely ”States of Winter” esittelee töitä Maja Ingerslevin ”Whiteout” projektista, jota hän on vienyt eteenpäin KulttuuriKauppilan residenssijaksonsa aikana. ”States of Winter” on installaatio, joka koostuu paperista leikatuista, suomen lumisesta maisemasta inspiraationsa saaneista osista. Paperiset osat kuvastavat vettä sen erilaisissa jäätyneissä muodoissa.

  https://www.facebook.com/events/2078891372126680/
  https://artii.fi/fi/artists/maja-ingerslev-dk-states-of-winter/

  Art Ii Biennial Café ti 27.3. klo 18-20 Museokahvila Huilingissa 

  Tervetuloa Art Ii Biennaalin kahvilaan nauttimaan musiikista ja mediataiteesta ti 27.3. klo 18 Museokahvila Huilinkiin (Puistotie 4, Ii)! Tarjolla kahvia ja AIB-kakkua! Vapaa pääsy. WRO on Tour -mediataidenäytös esittelee valikoiman videoteoksia, joissa veden elementti yhdistyy todellisuuden moniin aspekteihin. Näytös on puolalaisen WRO Art Centerin ja Taidekeskus KulttuuriKauppilan yhteistyöprojekti. Illan musiikista vastaavat Hannah (Johanna Niskanen) ja Kristian Kokko.

  https://www.facebook.com/events/802933729899385/

  Lämpimästi tervetuloa!

  Kuvateksti: Art Ii Biennial Cafessa nähdään WRO on Tour -mediataidenäytös, jonka teoksissa veden elementti yhdistyy todellisuuden moniin ulottuvuuksiin.

  Lisätiedot
  Merja Briñón
  toiminnanjohtaja, Taidekeskus KulttuuriKauppila / taiteellinen johtaja, Art Ii biennaali
  p. 050 395 0313
  merja.brinon@ii.fi
  #artiibiennial #kulttuurikauppila

  www.artii.fi

 • Tiedote 22.2.2018 – Vapaa julkaistavaksi

  ART II BIENNAALI MUUTTUU KESÄKUUSSA FESTIVAALIKSI


  Kevään aikana ja kesäkuun alussa Iissä nähdään monimuotoista, mielenkiintoista ohjelmaa; multimediataidetta, performansseja, keskusteluja, interaktiivisia teoksia ja työpajoja Art Ii biennaalin (AIB) uudistaessa konseptiaan viikon mittaiseksi festivaaliksi. AIB18:n keskiössä ovat prosesseihin perustuvat, osallistavat teokset yhden suuremman julkisen fyysisen taideteoksen lisäksi. AIB18 järjestetään Iissä 4.-10.6.2018 ja tapahtuman pääjuhlaa vietetään perjantaina 8.6. Festivaalitunnelmaan orientoidutaan monipuolisen ennakko-ohjelman kautta.

   

  Teemallisesti AIB18 rakentuu erilaisten veden kuvien ympärille: vesi kaiken elämän peruselementtinä, kulttuurien välisenä rajapintana, muuttuvana materiaalina, luonnon omana arkistona. Kautta historian sivilisaatiot ovat kukoistaneet veden äärellä. Myös Iissä, missä Iijoki laskee Pohjanlahteen, vesi on ollut yksi alueen keskeisiä elementtejä. Erityisen kiinnostavaa vedessä ovat sen kolme olomuotoa: kiinteä aine, neste ja kaasu. Vesi muuttaa jatkuvasti muotoaan, mutta on silti alati läsnä kaikkialla ympärillämme. Lumi ja jää, meri, joet, vesihöyry ja vuoden kierto ovat tärkeässä roolissa muovaamassa pohjoista maisemaa, joka puolestaan vaikuttaa pohjoisen ihmisten jokapäiväiseen elämään ja maailmankuvaan.

  Miksi vesi on niin tärkeää nykymaailmassa? Miten se heijastelee globaalissa mittakaavassa tapahtuvia muutoksia? Miten taide voi auttaa sopeutumisessa muuttuvaan ympäristöön ja olla vuorovaikutuksessa sen kanssa? Muiden muassa näihin kysymyksiin AIB2018 etsii vastauksia.

  Viidennen Art Ii biennaalin kuraattorityöryhmään kuuluvat Anastasia Patsey (Pietarin Nonconformist Art -museon ja Pietarin taiteilijaresidenssiohjelman johtaja), Antti Tenetz (Taiteen edistämiskeskuksen biotaiteen läänintaiteilija) sekä Merja Briñón (AIB18:n taiteellinen johtaja). Valitut taiteilijat, teokset ja biennaalin aikataulut julkistetaan maaliskuussa.

   

  Art Ii biennaali käsittelee ajankohtaisia teemoja, osallistuu julkiseen keskusteluun taiteen keinoin ja yhdistää Iin kulttuuriperinnön ja nykytaiteen. Lisäksi keskeistä on paikallisen yhteisön ja kansainvälisten taidealan ammattilaisten kohtaamisten mahdollistaminen yhteisöllisen toiminnan avulla. AIB:n paikkasidonnaiset teokset sijoitetaan pääosin Iin ympäristötaidepuistoon sekä Iin kuntakeskuksen alueelle. Teosten syntyyn vaikuttavat ajalliset, paikalliset ja kulttuuriset olosuhteet. Yksi koko tapahtuman keskeisistä arvoista on kestävä kehitys niin ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti kuin kulttuurisestikin.

   

  Lisätiedot: www.artii.fi
  Merja Briñón
  toiminnanjohtaja, Taidekeskus KulttuuriKauppila / taiteellinen johtaja, Art Ii biennaali
  p. 050 395 0313
  merja.brinon@ii.fi

Lehdistön yhteyshenkilö

Merja Briñón
merja.brinon@kulttuurikauppila.fi
+358 50 395 0313


Kuvia


Logot