Lithic Alliance

glaring tales

Lithic Alliance kuvaa kollektiiviaan erilaisten ainesosien nestemäiseksi yhdisteeksi, joka voi jähmettyä aineelliseksi muodoksi.
Lithic Alliancen perusti vuonna 2020 taiteilija Daniel V. Keller. Hän on kiinnostunut kivistä, energioista ja värähtelyistä.

Lithic Alliance työskentelee erilaisten ympäristöjen kanssa ja erilaisissa ympäristöissä usein paikkakohtaisissa projekteissa, multimedia-installaatioissa, ääniteoksissa ja esityksissä.

Lithic Alliancen taustalla oleva tutkimus kaivaa ekologista ja geopoliittista perustaa rinnakkaiselolle, animismeille ja luonnon oikeuksille. Tutkimus keskittyy planeetan kivettyneisiin rinnakkaisasukkaisiin ja siihen, miten he muokkaavat ja muuttavat nykyisyyttä eri asteikoilla.

Lithic Alliance tutkii valtavien ajallisuuksien välisiä yhteyksiä ja pyrkii tunnistamaan fenomenologisia vastaavuuksia ja queer sukulaisuuksia. Näitä tutkimuksia kollektiivi ilmentää visuaalisilla ja performatiivisilla menetelmillä.

Lithic Alliancen teoksia on esitelty kansainvälisesti muun muassa ICA London, Linnahall Talinn, Couronne Biel, STEMS Gallery Brussels, Art Safiental Biennale, Haus Konstruktiv ja Gasträume Zürich.

Art Ii Biennaalissa esillä oleva teos ”glaring tales” koostuu viidestä palaneesta puutuolista, jotka muistuttavat kaupungin raunioita, sekä niiden päällä olevista juurten muotoisisa paikallisella tuhkalla lasitetuista keraamisista esineistä. Teos sijaitsee Nätteporin rannassa.

Avajaisviikolla nähtiin myös teoksen luona esitettävä äänitaidetta ja runon sisältävä performanssi ”Ashes as tone is whispering”.