Johanna Ruotsalainen & Simi Susanna Ruotsalainen (FIN)

Simi Susanna Ruotsalaisen ja Johanna Ruotsalaisen videoinstallaatio I Am a Living Being havainnollistaa maan oikeutta olemassaoloon ilman riistoa ihmisten ja eläinten tavoin.

Johanna Ruotsalainen on muusikko, kuvataiteilija ja musiikin luennoitsija Oulun ammattikorkeakoulussa. Viime vuosina hän on osallistunut moniin kansainvälisiin tapahtumiin kutsuttuna taiteilijana ja tehnyt yhteistyötä arvostettujen nykytaiteen esiintyjien kanssa. Simi Susanna Ruotsalainen on rovaniemeläinen mediataiteilija, itsenäinen elokuvantekijä sekä valokuvaaja. Hän työskentelee pääasiassa videotaiteen parissa yhdistellen valokuvausta ja piirtoanimaatiota. Ruotsalaisen työt keskittyvät usein pohjoisiin ja arktisiin alueisiin, ympäristökysymyksiin sekä feminismiin.

I Am a Living Being on Simi Susanna Ruotsalaisen ja Johanna Ruotsalaisen toteuttama videoinstallaatio. Teos koostuu animoiduista ihmismäisistä kasvonpiirteistä, jotka maa-ainekseen heijastettuna muodostavat kuvitteellisen maan muotokuvan. Teoksen maa puhuu omista ja kaikkien maahan liittyvien olentojen oikeuksista. Puhe pohjautuu ”Äiti maan oikeuksien yleismaailmalliseen julistukseen”.  Antamalla maalle ihmismäiset kasvot taiteilijat painottavat luonnon asemaa ja havainnollistavat maan oikeutta olemassaoloon ilman riistoa ihmisten ja eläinten tavoin. Onko helpompaa hyväksyä näiden oikeuksien olemassaolo, jos ne näyttävät meiltä ja puhuvat meidän kieltämme?

I Am a Living Being Art Ii Biennaalissa 2020

Teokset nähtävissä Taidekeskus KulttuuriKauppilassa
11.6.-14.6.2020
to-pe 11-17
la-su 11-15

16.6.-4.7.2020
ti-pe 12-16
la 11-15
Suljettu su-ma ja juhannuksena 19.6.-20.6.

Osoite: KulttuuriKauppila, Kauppilantie 15, 91100 Ii
Vapaa pääsy!

 

Tutustu myös