Tiina Vehkaperä (FIN)

Kuvanveistäjänä sekä valo- ja performanssitaiteen parissa työskentelevä Tiina Vehkaperä käsittelee taiteessaan olemisen ymmärtämistä, kommunikaation dynamiikkaa ja ihmisyyden tarkastelua.

Tiina Vehkaperä asuu Oulun Kellossa ja toimii kuvanveistäjänä yhteisötaiteen ja erilaisten ohjaustöiden piirissä, ja on viime vuosina laajentanut tuotantoaan myös valo- ja performanssitaiteen alueelle. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa sijainneissa, mukaan lukien Oulun, Kemin, Rovaniemen, ja Rauman Taidemuseot. Hän on yhdistellyt 3D-printtausta, led-valoja ja koodausta 1800 miljoonaa vuotta vanhoihin kiviin, 1700-luvun antiikkiin ja tämän päivän materiaaleihin aina muovileluista puutarhan löydöksiin. Hän tuo materiaaleja nykyajan ja -käsitteiden pariin ja puhuu ilmiöistä ja elementeistä, jotka näyttävät toistuvan elämässä ja jotka kenties pitävät meitä elossa. Vehkaperän taiteessa olennaista on olemisen ymmärtäminen, kommunikaation dynamiikka sekä ihmisyyden tarkkailu.

Massamuisti on interaktiivinen teos, joka kutsuu katsojan laskeutumaan maan tasolle, latamaan akkunsa sekä tyhjentämään ja täyttämään oman ‘’massamuistinsa’’. Teoksessa voi piiloutua maisemaan ja menettää ajantajun äiti maan syleilyssä. Saavumme tänne yksin ja niin myös poistumme.

Massamuisti Art Ii Biennaalissa 2020

Teos rakentuu Iin ympäristötaidepuistoon, ja on nähtävillä 13.6. alkaen koko kesän!

Osoite: Pappilantie 16, 91100 Ii

 

Tutustu myös