Pia Hentunen (FIN)

Pia Hentusen Näkymättömät ötökät on sarja veistoksia, jotka esittävät pohjoiselle tyypillisiä hyönteisiä.

Pia Hentunen on kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Tyrnävällä. Hentunen on ottanut osaa lukuisiin alueellisiin, valtakunnallisiin ja kansainvälisiin näyttelyihin vuodesta 1996. Hentunen työskentelee laaja-alaisesti esimerkiksi katutaiteen, maalauksen, veistosten ja ympäristötaiteen parissa. Hentusen töitä on muun muassa valtion ja Oulun taidemuseon kokoelmissa. Ennen uraansa kuvataiteilijana Hentunen on opiskellut myös ympäristötiedettä Oulun yliopistossa, mikä toimi inspiraationa Art Ii Biennaalissa nähtävälle teokselle.

Hyönteisillä on tärkeä rooli ekosysteemissä. Näkymättömät ötökät on sarja veistoksia, jotka esittävät pohjoiselle tyypillisiä hyönteisiä. Nämä hyönteiset ovat merkki terveestä luonnon monimuotoisuudesta Pohjois-Pohjanmaalla. Hyönteiset ovat usein ulkonäöltään hyvin vaatimattomia, ja teoksen kautta ne nostetaan näkyviin. Kierrätysmateriaaleista ja ympäristöystävällisistä raaka-aineista luodut teokset löytävät paikkansa Iin puista.

Näkymättömät ötökät Art Ii Biennaalissa 2020

Teos julkistetaan Art Ii Biennaalin avajaisten yhteydessä Iin Suvantolan Lähde! -puistossa. Teos nähtävillä puistossa koko kesän!

Lähde! -puisto (Suvantolantie 5, 91100 Ii), Iin Terveysaseman ranta

Ajo-ohjeet (etelästä):
  1. Ajettaessa E75/E8-tietä pohjoiseen Iin kohdalla, ota Neste-huoltoaseman kohdalta liikenneympyrän  ensimmäinen ulosmenoliittymä.
  2. Jatka Asematietä eteenpäin 1,5km. Käänny vasemmalle Terveysaseman parkkipaikalle.
  3. Lähde! -puisto sijaitsee Terveysaseman takana ja sinne pääsee rakennusten molemmilta puolilta. Pysäköinti terveyskeskuksen parkkialueella.

Tutustu myös