Art Ii Biennaali 2014

Vuoden 2014 Art Ii Biennaalin teema ”Mielen ja kielen maisemat” viittaa kielen, mielen, kulttuurin ja ympäristön vuorovaikutukseen. Biennaali haastoi kotimaiset ja ulkomaiset taiteilijat tulkitsemaan heidän omia kielen ja mielen maisemiaan ympäristötaiteen keinoin.

Kuraattorit

Jaakko Pernu

Vuoden 2014 Art Ii biennaalin kuratoi Jaakko Pernu. Hän on kuvanveistäjä ja ympäristötaiteilija, joka asuu ja työskentelee Oulussa. Hän on tehnyt monia julkisia teoksia mm. Meksikoon ja Ranskaan. Materiaalina hän käyttää normaalisti puuta, erityisesti pajua.

Partnerit

Biennaalin partnereina taiteilijavalinnoissa vuonna 2014 toimivat Baltian suurimpana taidemuseona tunnettu Viron valtiollinen taidemuseo Kumu, riippumatonta tietoa nykytaiteesta jakava Latvian nykytaiteen keskus LCCA, Vilnan taideakatemian taiteen tekemisen ja tutkimisen edistämiseksi perustama NIDA Art Colony sekä pohjoisten alueiden taiteilijaliikkuvuuden kannustamiseen profiloitunut Tromssan maakuntaneuvosto. Partnerit esivalitsivat biennaaliin ryhmän alueensa taiteilijoita, joista biennaalin pääkuraattorina toimiva Jaakko Pernu valitsi Iin biennaaliin kutsuttavat taiteilijat.

Taiteilijat

Tutustu myös