Art Ii Biennaali 2022: Ilmassa

Kahdeksas Art Ii Biennaali järjestetään Iissä 15. – 19. kesäkuuta 2022!

Ilmassa – tunne siitä, että jotain tapahtuu tai on tapahtumassa.

Ilma ylläpitää elämää maapallolla. Äänet, valo, lämpö ja tuoksut välittyvät ilman kautta. Ilma sisältää elämälle välttämättömät kaasut, mutta se kantaa myös saasteet, joita varsinkin yksi maapallon eliölaji tuottaa.

Ilma ei siis ole vain jotain, mitä hengitämme. Vaikka se on läpinäkyvää, emme välttämättä näe kaikkea mitä se sisältää. Ilmassa on näkymättömiä elementtejä, joita voidaan tarkastella tieteen, politiikan tai eliökunnan kautta. Ilmassa on valtaa, joka suhteessa kestävyyden rajoihin on aikamme kriittisimpiä kysymyksiä. Kaikki liittyy kaikkeen.

Kahdeksas Art Ii Biennaali järjestetään Iissä 15. – 19. kesäkuuta 2022. Tapahtuma nostaa esiin miten käsitämme ilman ja tunnemme sen ja siihen liittyvät ilmiöt. Monimuotoinen taidetapahtuma tulee esittelemään teoksia, jotka tutkivat ilmaan liittyviä kysymyksiä, esittelevät uusia ajatuksia ja aiheen käsittelytapoja sekä antavat näkymättömälle aistillisen muodon.

Tapahtuman kuraattoreina toimivat taiteilija/tutkija Minna Rainio ja taiteilija/käsikirjoittaja Mark Roberts sekä tuottaja/kuraattori Jetta Huttunen.