Art Ii Biennaali 2022 esittää: Oulu2026 In the Air

Art Ii Biennaali tarjoaa torstaina 16. kesäkuuta iltapäivän taiteen, tutkimuksen ja ympäristökysymysten parissa yhteistyössä Oulu2026 organisaation kanssa. Tapahtuma nostaa esiin Biennaalin teoksia, jotka yhdistävät tiedettä ja taidetta teeman ’ilma’ alla. Tapahtumaan on ilmainen bussikuljetus Oulusta.

Hanna Husbergin ja Agata Marzecovan projekti Towards Atmospheric Care tarkastelee kollektiivisesti hahmottuvaa ilmakehäämme ja tutkii ilmaa luonnontieteellisenä ja teknoekologisena ilmiönä.

Osana Husbergin ja Marzecovan projektia Iissä nähdään esitys ”A is for Aurora, C is for Care” joka avaa keskustelun ilmasta ilmassa olevasta muutoksesta. Husberg ja Marzecova esittävät, että jos aiomme luoda merkityksellisen suhteen ilmaan, meidän tulee tarkastella kriittisesti ja yhteisöllisesti ajatuksiamme ja käytäntöjämme niin yhteiskunnallisella kuin yksilötasolla.

Esityksen jälkeen Biennaalin kansainväliset taiteilijavieraat ja kuraattorit kokoontuvat paneelikeskusteluun pohtimaan sitä, miten ilmaa ja ympäristökysymyksiä yleisemminkin voidaan käsitellä taiteen ja tutkimuksen ja taiteen ja teknologian rajapinnoilla.

Paneelikeskustelijat: Hanna Husberg, Gabi Schaffner, Minna Rainio, Mark Roberts. Moderaattori: Jetta Huttunen.

Aikataulu

14.00 Lähtö Oulusta (Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7) – saapuminen KulttuuriKauppilaan n. klo 15.00

klo 15.00 KulttuuriKauppilan AIB teoksiin tutustuminen (Kauppilantie 17)

Klo 16.00 Vanhan Haminan teoksiin tutustuminen (Haminantie 17)

Klo 16.30-17.00 Ekouteriat -kuunteluharjoitukseen osallistuminen Vanha Hamina – Nättepori -välillä tai tutustuminen Ympäristötaidepuistoon

Klo 17.00-17.15 Väliaikatarjoilut Nätteporissa (Puistotie 1)

Klo 17.15 Esitys: A is Aurora C is for Care/Towards Atmospheric Care (Husberg & Marzecova) + Panel discussion: In the Air.  Context and Change in the nexus of Art, Science and the environment.

Klo 18.30 Loppukeskustelu / läksiäisdrinkit

Klo 19.00 Lähtö Nätteporista Ouluun – Saapuminen Ouluun n. klo 20.

Ilmoittautumiset bussikyytiin ke 15.6. mennessä: heli.paaso-rantala@ii.fi