Art Ii Biennaali 2024

Art Ii Biennaali valtaa paikkakunnan kesäkuusta heinäkuuhun 2024. Tapahtuman avajaisviikonloppu on 13.-16. kesäkuuta. Sen jälkeen teokset ovat esillä 31. heinäkuuta saakka.
Yhdeksännen Art Ii Biennaalin teema on tuli ja tapahtuma kutsuu taiteilijoita ja yleisöä tutkimaan tulen moninaista ja ristiriitaista historiaa ja pohtimaan tulen merkityksiä nykyajassa. Biennaali on yksi Iin 650 juhlavuoden tapahtumista ja ohjelma tulee näkymään Iin kylillä, virroilla ja silloilla. Art Ii Biennaali esittelee kansainvälistä nykytaidetta Iissä. Biennaali nostaa esille ajankohtaisia aiheita, osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun taiteen keinoin sekä yhdistää rohkeasti kulttuuriperinnön vaalimisen ja nykytaiteen ilmiöt. Lisäksi keskeistä on paikallisen yhteisön ja kansainvälisten taidealan ammattilaisten kohtaamisten mahdollistaminen yhteisöllisen toiminnan avulla. Tapahtuman keskeisiä arvoja ovat ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävä toiminta.Art Ii Biennaalin taiteilijat ja teokset:

Lithic Alliance (CH) Glaring tales & Ashes as tone is whispering. Installaatio ja performanssi Nätteporin rannassa torstaina 13.6. klo 21.

Eivind H. Natvig (NO) Ninety seconds to midnight. Mediataideteos Taideaitoilla ja ympäri Iitä. Teosesittely perjantaina 14.6. klo 17 Taideaitoilla.

Antti Laitinen & Hanna Saarikoski (FI): Fenixpuu. Ympäristötaideteos Ympäristötaidepuistossa. Teosesittely lauantaina 15.6. klo 14.

Andrea Palasti (RS) Fitness for Unlikely Species: the Fire edition. Performanssi ja näyttely Taidekeskus KulttuuriKauppilassa. Esitykset perjantaina 14.6. klo 14 KulttuuriKauppilassa ja sunnuntaina klo 11 Lähde! -puistossa

Harri Pälviranta (FI) Vapautemme hinta / The Price of Our Liberty & Tulen indeksi / Burn Index. Valokuvanäyttely ja installaatio Taideaitoilla.

ALINA SAKKO / ELISA SAKKO (FI) phase along. Tanssillinen installaatio / performanssi. Esitykset KulttuuriKauppila torstaina 13.6. klo 16, Taideaitoilla perjantaina 14.6. klo 18 ja Ympäristötaidepuistossa lauantaina 15.6. klo 14.

Tapahtumapaikat

Taidekeskus KulttuuriKauppila, Kauppilantie 15.

Taideaitat, Haminantie 17.

Ympäristötaidepuisto, Pappilantie 16.

Nättepori, Puistotie 1.

Lähde-puisto, Suvantolantie.

Akolan kartano, Akolankuja.

Tutustu myös