Miten ilmaa ja sen olemusta voi lähestyä taiteen keinoin? 

Kahdeksas Art Ii Biennaali kutsui taiteilijoita pohtimaan, miten taiteen avulla voi tutkia ilman moninaista vaikutusta ja loputtomia merkityksiä elonkirjolle. Mitä näemme kun ’katsomme’ ilmaa ja siirrämme katseemme sitä kohti? 

Art Ii Biennaalin 2022 teema Ilmassa inspiroi taiteilijoita maailmanlaajuisesti, ja tammikuussa päättyneeseen avoimeen teoshakuun saapuikin yli 150 hakemusta. Osallistujat valitsee kuraattoritiimi, jonka muodostavat taiteilijat Minna Rainio, Mark Roberts ja tuottaja, kuraattori Jetta Huttunen.

‘’Olimme eritoten kiinnostuneita teoksista ja taiteilijoista, jotka yhdistivät taidetta ja tiedettä ja huomioivat työskentelyssään maapallon kestokyvyn rajat. Hakemusten suuri määrä ja korkea taso yllättivät meidät positiivisesti. Valitsimme teoksia usealta eri taiteenalalta ja eri näkökulmista, mutta niin että kaikki houkuttelevat katseemme ja ajatuksemme kohti ilmaa ja taivasta”, Art Ii Biennaalin kuraattori, vastaava tuottaja Jetta Huttunen kertoo.

Monimuotoinen taidetapahtuma tulee esittelemään teoksia, jotka tutkivat ilmaan liittyviä kysymyksiä, esittelevät uusia ajatuksia ja aiheen käsittelytapoja sekä antavat näkymättömälle aistillisen muodon.

Valinnat julkistetaan maaliskuun loppuun mennessä ja teokset tullaan näkemään Iissä 15.6.-19.6.2022.

Tutustu myös