Andréa Stanislav (USA), Dean Lozow (USA) & Angelina Davydova (RUS): Reflect-Ii

Andréa Stanislav, Dean Lozow & Angelina Davydova. Reflect - Ii. Art Ii Biennaali 2018. Kuva: Jaani Föhr

Kaksi taiteilijaa, Andréa Stanislav ja Dean Lozow, kulkevat jalan ympäri litä, kunnes ovat saaneet ylleen pukemansa asut jaetuksi pois: he jakavat peileillä varustettuja rintamerkkejä kylällä yksi kerrallaan vastaanottajan valokuvaa vastaan. Näin teos leviää ympäri yhteisöä. Kävelykierroksensa jälkeen taiteilijat luovat kertyneistä digikuvista mustavalkeita muotokuvanappeja, jotka puolestaan kiinnitetään vaatteisiin, ja taiteilijat lähtevät uudelle kierrokselle. Yhteisö on nyt uudelleen koottuna ’patsasvaatteiden’ päällä.

Osa teosta rakentuu siten, että ekojournalisti Angelina Davydova kyselee yleisöltä, miten ilmasto ja ekologiset muutokset ovat Iissä vaikuttaneet kalojen määrään ja veden suolaisuuteen. Kysymyksistä ja vastauksista muodostuu teoksen audioelementti, ja sitä soitetaan kävelyperformanssin aikana.

 

Andréa Stanislav ja Dean Lozow

Andréa Stanislav (s. 1968, Chicago, USA) on kansainvälisesti tunnustettu taiteilija, joka toimii New York Cityssä ja Minneapolisissa. Hänen monimuotoiseen toimintaansa kuuluu veistotaidetta, multimediainstallaatioita ja julkista taidetta. Stanislavilla on taiteen maisterin tutkinto Alfred University -yliopistosta New Yorkista ja taiteen kandidaatin tutkinto Chicagon The School of the Art Institute -oppilaitoksesta. Hän on Minnesotan yliopiston taiteen laitoksen apulaisprofessori. Hän on tehnyt läheistä yhteistyötä taidetuottaja Dean Lozown kanssa (s. 1955, New York City, USA) vuodesta 2003 lähtien. Losow opiskeli Brownin yliopistossa, sai kandidaatin arvon Purduen yliopistosta ja työskenteli musiikkiteollisuudessa kaksikymmentä vuotta. Stanislavin ja Lozowin yksityisnäyttelyitä on ollut mm. The Saint Louis Art Museum -taidemuseossa, Minneapolis Institute of Arts -taidemuseossa ja Ca’d Oro Gallery -galleriassa New York Cityssä. Ryhmänäyttelyitä on ollut mm. Epäsovinnaisen taiteen museossa Pietarissa, Moskovan 5. nykytaiteen biennaalissa, Leningradin puolustuksen ja piirityksen museossa Pietarissa sekä Socrates Sculpture Park -puistossa New York Cityssä.

 

Angelina Davydova

Angelina Davydova (s. 1978, Pietari, Venäjä) on kansainvälinen ympäristöjournalisti. Davydova sai vuonna 2006 Reuters Foundation fellowship -stipendin Reuters Institutista Oxfordin yliopistosta ja osallistui Beahrs Environmental Leadership Program -koulutusohjelmaan Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä vuonna 2012. Vuodesta 2006 lähtien hän on johtanut saksalais-venäläistä ympäristötietotoimistoa German-Russian Office of Environmental Information ja vuodesta 2008 lähtien hän on ollut tarkkailijana YK:n ympäristöneuvotteluprosessissa. Hänen töitään ovat julkaisseet venäläisessä ja kansainvälisessä mediassa esim. Thomson Reuters -säätiö, The Guardian ja Science Magazine.