Meri Nikula (FIN) & Ignacio Pérez Pérez (VEN) & Kate Gane (AUS): Bottled Water Exports

Bottled Water Exports on sarja osallistavia taidetapahtumia, joiden kehittäjinä ovat Kate Gane ja Meri Nikula ja jonka toteuttavat Meri Nikula ja Ignacio Pérez Pérez. Taiteilijat herättävät ja tutkiskelevat veteen liittyviä globaaleja kysymyksiä luovien kokeilujen avulla: pullovesikaupan ekologiset seuraukset, puhtaan juomaveden uhkaava puute, veden parantavat ominaisuudet ja miten veden molekyylirakennetta voi mahdollisesti manipuloida.  Teosten esittäjät Meri Nikula ja Ignacio Péres Péres omaksuvat leikkisän asenteen parantamista, ekologisia aiheita ja kaupan etiikkaa kohtaan, kun he tutkivat yhdessä yleisönsä kanssa vakavia kysymyksiä luovilla keinoilla ja innostavat keskustelemaan ja omaksumaan uusia ajattelutapoja.

Kate Gane on australialainen taiteilija, jonka tuotanto on monitaiteista: performanssia, elokuvaa, tekstiilejä, musiikkia, ääntä, installaatioita ja julkista taidetta. Kate Ganella on valtioiden rajat ylittävän taiteen maisterin arvo Master of Transnational Arts – VCA Melbournen yliopistosta Australiasta (2013) ja digitaalisen elokuvauksen diplomi Graduate Diploma of Digital Filmmaking, jonka hän sai New York Film Academy -akatemialta (2011). Ganen tutkimus ja työskentely liittyvät syvästi paikkayhteyteen, ja ne tutkivat mystisen kokemuksen, fenomenologian ja transsendenssin ilmentymiä. Hän on kiinnostunut paradigmanvaihdoksista, joilla edistää paranemista ja tietoisuutta suhteiden ja yhteyden avulla.

Meri Nikula on suomalainen kokeellinen vokalisti, performanssitaiteilija ja transformaatioparantaja. Hänen oma äänensä ja kehonsa muodostavat hänen luomustensa keskeisen elementin. Nikula valmistui 2007 Hollannista Haagin kuninkaallisesta taideakatemiasta sooloperformanssillaan In the Flesh I Reside [Lihassa asun], joka oli luotu äänelle, keholle ja videolle. Nikulan töitten ja tutkimusten ydinaiheita ovat taiteellisen luomistyön parantavat vaikutukset ja ihmisäänen rajattomat mahdollisuudet.

Ignacio Pérez Pérez on venezuelalainen visuaalinen nomadi, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänen työnsä tutkii todellisuuden erikoislaatuisuutta pitkänä matkana, jotta saapuisimme tähän hetkeen, missä olemme. Hän luo elämyksiä, joissa ritualistisen leikkisyyden ja maallisen mietiskelyn kautta tarkkaillaan toiseuden kokemusta ja kohdataan erillisyys arkisessa elämässä tapahtuvana, jatkuvana muodonmuutoksena. Hänen työnsä risteyttää eri taiteenaloja kuten performanssi, käveleminen, katu-valokuvaus ja verkostoituminen.Hänen suosikki-lainauksensa Robert Fillioulta: ”Taide tekee elämästä mielenkiintoisempaa kuin taide”.